УХОД ПОСЛЕ ПЕРМАНЕНТНОГО МАКИЯЖА

Toimenpiteet kestopigmentoinnin jälkeen:

  • käsiteltyä aluetta ei saa kastella yhteen päivään; tulee välttää käsiteltyjen alueiden höyryttämistä ja kastelemista ennen kuin iho palautuu lopullisesti
  • käsitellyillä alueilla ei saa käyttää meikkejä ennen kuin iho on parantanut lopullisesti
  • jos käsitellylle alueelle on muodostunut ohut kuori, sitä ei saa poistaa ennenaikaisesti (4-5 päivän ajan)
  • käsiteltyä aluetta on 2-4 tunnin välein voideltava ohuesti Bepanthen plus -voiteella.

Huulten kestopigmentoinnin jälkeen on 5-6 päivän sisällä suoritettava herpes-hoito Acyclovir tai Valtrex -herpeslääkkeellä.

Ellei asiakas ota näitä lääkkeitä, herpes voi aiheuttaa huulten väriin epätasaisuuksia. Siinä tapauksessa kosmetologi ei kanna siitä vastuuta.

Heti toimenpiteen jälkeen ja muutaman päivän ajan pigmentti vaikuttaa kirkkaalta ja intensiivisenväriseltä.

4-5 päivän kuluttua, kun ohut kuori on lähtenyt iholta, väri on 30-50% vaaleampaa. Iho palautuu täysin noin kuukauden kuluttua, minkä jälkeen voi suorittaa jälkihoidon.

Negatiivisten seurausten välttämiseksi toimenpiteen jälkeen ei saa käydä solarumissa, saunassa, kylpylöissä eikä uima-altaassa. Täytyy välttää suoria auringonsäteitä; käsitellyt alueet eivät saa kylmettyä. Ei saa suorittaa ihon kuorintaa eikä käyttää kemiallisia meikkiaineita.  Toimenpidealueelta ei saa poistaa ihon kuivia hiukkasia; ei saa harrastaa aktiiviurheilua.

Jopa huippuammattilaisten tekemä kestomeikkaus vaatii miltei aina ainakin yhden jälkihoitokerran. Heti kestomeikkauksen jälkeen on vaikea arvioida tarkkaan, kuinka nopeasti iho palautuu lopullisesti.

Jos suoritetaan jälkihoito, kestopigmentoinnin väri kestää huomattavasti kauemmin.

Kun ihon kuori on lähtenyt, pigmenttiväri vaikuttaa paljon vaaleammalta, mutta 3-4 viikon sisällä se tummenee.

Vaikka kaikki olisikin mielestäsi kunnossa, käy ehdottomasti jälkihoidossa, jos:

  • kestomeikki näyttää haalealta
  • rajaukset näkyvät huonosti
  • rajauksen viiva katkeilee
  • jotkut kulmien karvat eivät erotu selvästi

Nuorilla naisilla on yleensä hyvä aineenvaihdunta ja elimistön vahvan luontaisen immuniteetin seurauksena väriaineet voivat vähän ajan kuluttua poistua ihosoluista. Iäkkäillä naisilla aineenvaihdunta on hitaampaa ja kestomeikki kestää heillä kauemmin.

Ihotyypistä riippuu, tarvitaanko jälkikäsittelyä. Rasvainen iho saattaa vaatia enemmän kuin yhden jälkikäsittelyn.

Suositellaan kestomeikin vuosittaista uusimista.

Ota yhteyttä, jos huomaat, että kestopigmentointi on muuttunut paljon vaaleammaksi tai sen sävy on erilainen kuin ennen. Kestomeikkiä on uusittava ennen kuin väriaine menettää kokonaan värinsä. Kestopigmentointi kestää tavallisesti 1,5 – 2 vuotta. Kulmakarvoissa se kestää vähemmän ja silmäluomissa saattaa kestää kolmekin vuotta.

Kestopigmentointi on suunniteltu uusittavaksi verrattain usein, koska muoti ja kasvojen piirteet saattavat muuttua. Iän myötä iho venyy ja veltostuu ja siihen tulee juonteita ja ryppyjä. Kaikki tämä muuttaa kestomeikkiä, mutta onneksi se voidaan aina korvata uudella.